Şirket Doktoru Uygulaması

Şirket doktorunun şirkette olmadığı bir sırada şirket tarafından hastaneye gönderilen çalışanlar, bilgi vermek için, şirket doktorunun ihtiyaç duyulan görerek çalışanı kontrol etmek için çağırması vaziyetinde. çalışanın düzenli muayeneleri sözkonusu olduğunda, şirket doktoru çağırınca, doğum yapan kadın çalışanların doğum desturu bittiğinde…

Aslında şirket doktoru uygulaması sağlık personeli açısından tıpta kullanılan savunucu hekimliği amaçlayan bir uygulama. Elbette savunucu hekimlik olarak mucizevi analiz eder üretmiyor. Fakat yeniden de bilhassa küçük ve orta boy işletme sahipleri için, muhtemel hastalıkları evvelce görmek ve ihtiyaç duyulan tedbirleri almak açısından ehemmiyetli bir fırsat yaratıyor.

Şirket doktorları, yaşanan sıkıntıları ve gözden kaçan gerçekleri önceden yakalamak ve idareye bir manada ikazda bulunmak için ciddi bir sorumluluk üstlenmişlerdir. Şirket doktorları, diğer doktorlar gibi çalışanın hastalandığında kendisine gelmesini beklemez. Diğer doktorlar netlikle küçümsenemez fakat onlar kendilerine hasta geldiği sürece varlıklarını sürdürebilirler. Ancak şirket doktorları, her vaziyette çalışanın yanındadır. personel sıhhati ile ilgili doğabilecek hastalıkları dahi önceden yakalama talihine sahiptirler.

Standard

Leave a comment